Receptet är för 4 småbröd
Ingredienser:
5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Örter efter smak
3 msk olja (gärna smaksatt)
2,5 dl vatten
- Börja med att sätta ugnen på 250 grader.
- Blanda de torra ingredienserna. Jag använde mig av ca 1 tsk citronpeppar, 2 tsk oregano samt 1 msk timjan.
- Tillsätt sedan vatten och olja, jag använde rosmarinolja men vanliga oljor. går också bra.
- Blanda degen till en väldigt kladdig deg.
- Lägg på mjölat bord och dela till 4 längder och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Strö lite mjöl över bröden för att enklare hantera dem och gör några snittar i brödet.
- Baka i mitten av ugnen i ca 13-17 minuter beroende på hur platta dem är. Känn med sticka för att se om de är färdigbakade om man är osäker. Obs! De kommer inte växa särskilt mycket under baktiden.
- Servera tillsammans med smör eller bara doppa i soppa.
